پناهنده افغان: پس از اینکه مسیحی شدم، پدرم من را عاق کرد

جمال الدین رضایی، پناهنده افغان در سویدن می گوید پس از اینکه مسیحی شد علاوه بر دوستان نزدیکش، خانواده نیز او را ترک کردند.

آقای رضایی، از پنج سال بدین سو در سویدن زندگی می کند او در سال 2015 وارد این کشور شد، سالیکه هزاران تن خود را به کشورهای اروپایی رساندند.

او به خبرگزاری رصد گفت که دیگر خانواده و دوستانش حاضر نیست با او ارتباط بگیرند.

در سال های اخیر ترک دین و گرویدن به مسیحت در میان پناهجویان بیشتر شده، هر چند پناهجویان می گویند به دلیل آزادی در انتخاب دین به مسیحیت گرویده اند اما اداره مهاجرت سویدن می گوید که هدف گرفتن پناهندگی است.

عقاید، ترک دین و گرایش به ادیان مختلف عواملی اند که گاه‌گاه سبب بروز اختلافات و حتی درگیری میان پناهجویان شده است.

جمال الدین رضایی از پناهندگان افغان است که به شکل رسمی در یکی از کلیساهای شهر دالارنا غسل تعمید انجام داده و در باره گرویدن به مسیحیت با دوستان و خانواده اش در افغانستان صحبت کرده است.

آقای رضایی به خبرگزاری رصد گفت که خانواده اش او را نکوهش کرده و حتی پدرش او عاق کرده است. در اسلام عاق کردن به نفرین کردن پدر و مادر به فرزندش تعبیر می شود.

در اصول فقه در باره عاق والدین آمده که عقوق پدر و مادر جزء معاصی کبیره و عاق پدر و مادر حرام است. از پیامبر اسلام روایت شده است که بترسید از اینکه عاق پدر و مادر و مغضوب آنها شوید زیرا بوی بهشت از هزار سال راه به مشام می‌رسد، ولی هیچگاه به کسانی که مورد خشم پدر و مادر هستند نخواهد رسید.

جمال الدین رضایی می گوید به دلیل ترک دین اسلام حالا پدرش او را عاق کرده و دیگر او به خانواده اش متعلق نیست. به گفته او از ارث و میراث والدین اش نیز محروم شده است.

پدر جمال الدین همراه با هشت فرزندش در ولایت ناآرام بغلان در ولسوالی تاله و برفک زندگی می کنند آنها یک خانه و یک مزرعه دارند که به گفته رضایی پس از ترک دین اسلام رفتار خانواده و نزدیکانش با او رفتار تبعیض آمیز بوده است.

بغلان از ولایات ناآرام افغانستان است، بخش های از ولسوالی تاله و برفک سالهاست که در کنترول گروه طالبان قرار دارد. مرکز این ولسوالی بارها میان نیروهای دولتی و طالبان دست بدست شده است.

او به خبرگزاری رصد گفت که همه این مصایب را بابت دین جدیدش پذیرفته. او می گوید که گرویدنش به مسحیت از سر محبت به این دین بوده است.

به گفته رضایی نگرانی های هم توام به تهدیدهای وجود دارد او گفت که دیگر هرگز نخواهد توانست به افغانستان برگردد و دیدار خانواده اش به آروزی محال برای او تبدیل شده است.

این پناهنده افغان تصریح کرد که به معنای اسمش (جمال) می خواهد مبین دینی باشد که در آن خوشبختی وجود داشته باشد هم در این دنیا و هم در دنیای فانی.

حکم ادیان چیست؟

اسلام به کسانی که این دین را به صورت آگانه یا از طریق کردار و گفتار ترک می کنند حکم ارتداد را وضع کرده است و جزای آن سنگسار یا اعدام است.

ارتداد در ادیان مختلف هم جرم محسوب می شود و مجازات آن نیز مرگ است. حتی در برخی از منابع ادیان موجود، حکم آن بسیار شدیدتر از اسلام است.

مسأله ارتداد و مجازات مرتد، از طریق تورات در میان مسیحیان نیز راه یافته و همه دانشمندان مسیحی تا قبل از پیدایش مذهب پروتستان، مجازات مرتد را اعدام می دانسته اند.

یهودیت نیز ارتداد را گناهی بزرگ می داند و برای مرتکبین آن در این دین جزای سنگین پیشبینی شده است.

تازه‌ترین مطالب

مطالب مشابه

طالبان زنان را از کار در موسسات غیر دولتی منع کردند

در اقدامی که محدودیت‌های مشارکت زنان در زندگی عمومی را تشدید می‌کند، طالبان دستور داده است که تمامی...

فرمان جدید طالبان: پنجره‌های مشرف به فضاهای زنانه در خانه‌ها ممنوع شد

کابل، افغانستان – دولت طالبان با صدور فرمانی، نصب پنجره‌ها را در ساختمان‌های جدید ممنوع کرده است که...

نیروهای پاکستانی حمله مرزی را خنثی کرده و تلفات سنگینی به طالبان افغانستان وارد کردند

نیروهای امنیتی پاکستان در یک عملیات سریع و قاطع، حملات متقابل که توسط طالبان افغانستان در امتداد مرز...

سازمان ملل متحد سیاست‌های محدودکننده طالبان علیه زنان و دختران را محکوم کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور بیانیه‌ای مطبوعاتی بر حمایت بی‌دریغ خود از افغانستان و مردم آن...