حزب ملی آزادی افغانستان: نشست جامعه جهانی با طالبان در غیاب نمایندگان مردم، احزاب و زنان مردود است

نشست سوم دوحه در راه است بر خلاف دو دور دیگر که طالبان حاضر نشدند نماینده بفرستند اما این بار غیبت نمایندگان احزاب و زنان محسوس است.

حزب ملی آزادی افغانستان گفته که این نشست را در غیاب شهروندان کشور اعم از نمایندگان زنان، جامعه مدنی، احزاب و سازمان‌های سیاسی، نماینده‌گان اقوام و مذاهب مختلف و شخصیت‌های تاثیرگذار افغانستان مردود می‌داند.

حزب ملی آزادی افغانستان به رهبری رحمت الله نبیل در اعلامیه اش همچنین آورده: طالبان یک گروه تمامیت‌خواه، تروریستی و افراطی است که به مذاکره و مفاهمه باور ندارد و تلاش یک جانبه ملل متحد ضیاع وقت است.

این حزب با انتقاد شدید از سازمان ملل، ایالات متحده و اتحادیه اروپا بیان داشته “مسولیت این همه نابسامانی‌ها، وقت‌کشی‌ها و وضعیت نامطلوب افغانستان در گام نخست بدوش سرمنشی سازمان ملل متحد و درگام بعدی بدوش رهبری ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا است که بالای ارزش‌های مورد ادعای خود پا گذاشته و سرنوشت مردم افغانستان را با امضای قرار داد ننگین دوحه با یگ گروه تروریستی به بازی گرفتند.”

حزب ملی آزادی افغانستان از جامعه جهانی خواسته  که در قبال اعمال طالبان سکوت نکنند. همچنین خاطر نشان شده که با وجود مشهود بودن ضایع شدن حقوق شهروندان افغانستان اما برخی از کشورها بخاطر منافع سیاسی خودشان در پی سفید نمایی از طالبان هستند.

حزب آقای نبیل گفته “رفع منازعه افغانستان فقط با تشکیل حکومت فراگیر ملی که اساس آن حقوق شهروندی باشد و مشروعیت خود را از طریق آراء مردم به دست بیاورد ممکن است.” در اعلامیه  از سرمنشسی ملل متحد خواسته شده که در تفاهم با مردم افغانستان و کشورهای تاثیر گذار، از هم‌اکنون قاعده تماس‌ها و روابط خویش را وسیع ساخته و تهداب سیستم و نظامی را بگذارد تا مردم افغانستان سرنوشت شان را خودشان رقم زنند.

در همین حال نماینده ویژه ملل متحد گفته مشارکت طالبان در نشست دوحه به معنی مشروعیت بخشیدن به این گروه نیست.

خانم اوتونبیوا گفته “هدف این کنفرانس تقویت گفتگوی بین مقامات حاکم افغانستان و جامعه بین المللی در حالیست که افغانستان با چالش های پیچیده سیاسی، اقتصادی و بشردوستانه دست و پنجه نرم میکند.”

دستورالعمل نشست دوحه بر اساس ارزیابی فریدون سینیور اوغلی فرستاده مستقل دبیر کل سازمان ملل شکل گرفته است. او معتقد است که با انجام تعهدات بین المللی و ایجاد حکومت فراگیر و گفتگوی بین الافغانی، حرکت به سوی وضعیت نهایی عادی سازی کامل و ادغام افغانستان در نظام بین المللی امکان پذیر میشود.

گفتنی است طالبان در حالی حاضر شده در این نشست شرکت کند که نماینده زن در آن حضور ندارد و این مسئله باعث واکنش شدید دیدبان حقوق بشر نیز شده است. همچنین بر اساس گزارش ملل متحد وضعیت امنیتی در سه ماه اخیر در مقایسه با سال گذشته 55 درصد بدتر شده است.

تازه‌ترین مطالب

مطالب مشابه

طالبان زنان را از کار در موسسات غیر دولتی منع کردند

در اقدامی که محدودیت‌های مشارکت زنان در زندگی عمومی را تشدید می‌کند، طالبان دستور داده است که تمامی...

فرمان جدید طالبان: پنجره‌های مشرف به فضاهای زنانه در خانه‌ها ممنوع شد

کابل، افغانستان – دولت طالبان با صدور فرمانی، نصب پنجره‌ها را در ساختمان‌های جدید ممنوع کرده است که...

نیروهای پاکستانی حمله مرزی را خنثی کرده و تلفات سنگینی به طالبان افغانستان وارد کردند

نیروهای امنیتی پاکستان در یک عملیات سریع و قاطع، حملات متقابل که توسط طالبان افغانستان در امتداد مرز...

سازمان ملل متحد سیاست‌های محدودکننده طالبان علیه زنان و دختران را محکوم کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور بیانیه‌ای مطبوعاتی بر حمایت بی‌دریغ خود از افغانستان و مردم آن...