شماری از چهرههای سیاسی مخالف حکومت طالبان برای نشستی دو روزه (۴ و ۵ تیر) در وین، پایتخت اتریش گرد هم آمدهاند.
احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی» محمد محقق، رنگین دادفر اسپنتا و فضل احمد معنوی از چهره های مطرح این نشست است.
آقای سپنتا در سخنانش گفت: «وابستگی به هیچ قدرت خارجی ما را به هدف نمیرساند. ما باید از تجارب و اشتباهات تاریخی گذشته خود درس بگیریم.»
در خبرنامه نشست آمده است که انتظار میرود این گردهمایی باعث کاهش اختلافات سیاسی میان شرکتکنندگان شود و زمینهای برای ایجاد یک دیدگاه واحد و مشترک برای آینده افغانستان فراهم کند.
در نشستهای گذشته عمدتاً بر لزوم اتحاد نیروهای ضد طالبان، بسیج مردم و لزوم جنگ و مبارزه مسلحانه علیه طالبان تأکید شده بود.
قرار است در پایان نشست وین «تفاهم نامهای» تصویب شود.
همچنین، شماری از افغانها روز یکشنبه در کابل و پاریس تجمع اعتراضی به سومین نشست نمایندگان کشورها با حکومت طالبان برگزار کردند. این نشست هفته آینده به میزبانی سازمان ملل در دوحه قطر برگزار میشود.
معترضان در بیانیهای اظهار داشتند که نشست سوم دوحه در ادامه نشستهای ناکام صلح با طالبان برگزار میشود که نتیجه آن، به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان بوده است.
بیانیه افزوده است: «اکنون، سازمان ملل و قدرتهای دخیل در فروپاشی نظام در افغانستان، در تلاشاند که طالبان را به عنوان واقعیت افغانستان بپذیرند و به آن رسمیت بینالمللی بدهند.»
در بیانیه «جنبش زنان مقتدر افغانستان» نیز آمده است: «به سازمان ملل متحد هشدار میدهیم که دعوت از طالبان، به معنای نادیده گرفتن اراده مردم افغانستان است.»
این جنبش از سازمان ملل و کشورها خواسته است که مسیر گفتگویشان را از طالبان به سوی مردم افغانستان تغییر دهند.
حکومت طالبان اعلام کرده است که در این نشست در روزهای ۱۰ و ۱۱ تیر شرکت میکند.